Over Stichting Wij Samen

Stichting Wij Samen.. Omdat wij in jou geloven! De slogan zegt al meteen veel over Stichting Wij Samen. Wij geloven in elk kind, ieder kind kan ontwikkelen als de juiste voorwaarden worden geschept. Een basis leggen van veiligheid en vertrouwen heeft hierbij prioriteit, want vanuit een stevige basis kunnen er stappen worden gezet. Stap voor stap, samen in de maatschappij, waar iedereen er toe doet. Ieder kind, ieder mens heeft recht op deelname aan de maatschappij. Wij zijn dan ook gevestigd in reguliere basisscholen, zodat we ook daadwerkelijk mee kunnen doen, ons kunnen laten zien, van ons kunnen laten horen, samen kunnen spelen, leren en ontwikkelen. Gewoon Wij Samen! En dat kunnen wij, met z’n allen, waarbij o.a. ouders, zorgprofessionals, leerkrachten en ondersteuners een grote rol vervullen in het creëren van deze volledige maatschappij. Met trots kunnen wij zeggen dat het ook écht werkt, wat we de afgelopen jaren met elkaar hebben mogen ervaren.

De oprichters

Wij, Marjanka en Albertina, werken al jarenlang met veel passie en plezier in de specialistische zorg en hebben ruime ervaring in de ontwikkelingsgerichte begeleiding aan kinderen met een zorg- en/of hulpvraag. Tijdens onze loopbaan in grote zorgorganisaties zijn wij erachter gekomen, dat wij de zorg en begeleiding aan kinderen graag anders zouden willen inzetten. Anders in de zin van, het bieden van maatwerk en het met elkaar staan voor een inclusieve samenleving. Alles wat een kind nodig heeft om te kunnen komen tot ontwikkeling, waarbij het welbevinden van een kind voorop staat. Met andere woorden: het met plezier kunnen deelnemen aan de maatschappij, waarbij alle ruimte is voor spelen, leren en ontwikkelen.

Wij zijn dan wel de oprichters van Stichting Wij Samen, maar wij kunnen dit uiteraard niet alleen. We doen dit samen met een bevlogen, betrokken en professioneel team, welke bestaat uit pedagogen, spelagogen, specialisten met een achtergrond in de sociaal pedagogische hulpverlening, verpleegkundigen en verzorgenden. Ieder brengt zijn eigen expertise mee, wat het team versterkt en waardoor we kinderen met uiteenlopende zorg- en/of hulpvragen kunnen helpen.

Samen komen we verder

Naast het team van specialisten, welke Stichting Wij Samen zelf ‘in huis’ heeft, werken we graag samen met alle betrokkenen rondom het kind. Hierbij in de eerste plaats met ouders en daarnaast met o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, orthopedagogen, kinder- en revalidatieartsen. Stichting Wij Samen heeft een aantal ‘vaste’ samenwerkingspartners, waaronder Praktijk Schoone (Praktijk voor Logopedie, Psychologie en Orthopedagogiek), Fysiotherapie Kalsdonk (Kinderfysiotherapie en SI-therapie), Praktijk Jaxie! (Praktijk voor Kinderpsychologie en Orthopedagogiek), Huppeteam (specialisten in het syndroom van down), Logopediepraktijk de Kock (voor moeilijke eters), kinder- en revalidatieartsen (Bravis, Revant). Op deze wijze biedt Stichting Wij Samen, samen met samenwerkingspartners, begeleiding én behandeling op maat. Samenwerkingen worden te allen tijde aangegaan in overleg met ouders en aansluitend bij en in het belang van het kind.